Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

szombat, július 17

4 titkos tipp a vizualizáláshoz

    Ha gyakoroltad a 3-perces meditációt, akkor mostanra el tudsz jutni egy olyan ellazult állapotba, amelyben céljaidat magad elé vetítheted. Ehhez adnak nekünk 4 hasznos tanácsot Laura Silva és Mandy Bass, amerikai Agykontroll oktatók.

1. Hogyan fokozzuk a vizualizálás hatékonyságát?

Volt már olyan, hogy vágytál valamire és többször el is képzelted a megvalósulását és mégsem következett be? Máskor egy másik üggyel kapcsolatban ugyanígy jártál el és akkor meg sikerült? Ilyenkor hajlamosak vagyunk kijelenteni, hogy a technika nem működik, pedig lehet, hogy másban van a hiba.

Jose Silva évekkel ezelőtt elárulta, hogyan lehet jobb működésre késztetni ezt a technikát. Hogy mi a titok?
Próbáld meg legalább 12 percig magad előtt tartani az elképzelt cél képét!
Gondolataid valószínűleg megpróbálnak majd elkalandozni, de te azért tereld őket vissza a célodra, különösen akkor, ha valami nagyon fontos ügyről van szó!

2. Hogyan tartsuk figyelmünket a célunkon?

Igen, a godolataink csaponganak, de a siker érdekében kordában kellene tartani őket legalább 12 percig. Mandy Bass ilyenkor a következőt javasolja: mondjuk ki hangosan vagy suttogva, amit azon a képen vagy filmen látunk, melyen elértük célunkat!

Ha például az a célunk, hogy 5 új ügyfelet szerezzünk, akkor mondjuk azt: "Látom magam, amint egyik telefonhívást kapom a másik után. Látom, hogy az ügyfelek nagy érdeklődést mutatnak és nagy hatással vagyok rájuk. Látom magam, amint 5 új névvel bővítem a listám. Látom, hogy annyira elégedettek a munkámmal, hogy ezt barátaiknak is elmondják és mindez pozitív hatást gyakorol a közösségre, az államra, az országra és az egész világra."

Ha jól akarsz kinézni fürdőruhában, akkor mondd ezt:" Látom magam, amint felveszem a fürdőruhámat és tökéletesen illik rám, nagyszerűen áll rajtam. Látom, amint lemegyek a tengerpartra és az emberek észreveszik, milyen csodálatosan nézek ki."

Hogy ez miért működik? Ha azt mondom, gondolj valamire, akkor gondolataid erre-arra fognak kalandozni. Ha azt mondom, gondolj valami pirosra, akkor agyad valami piros dologra próbál koncentrálni.
Ha azt mondom, gondolj egy ízletes, piros almára, amit most szedtek le a fáról és ropogós, zamatos, akkor agyad erre az egy dologra fog összpontosítani.

Amikor elképzeled céljaidat, próbáld tehát minél részletesebben szavakkal kimondva leírni! Minél részletesebb a leírás, annál jobban el tudja agyad képzelni és amíg erre összpontosít, nem tud másfele elkalandozni.

3. A titkos ital technika, a változás rendkívül hatékony technikája

Válassz magadnak egy célt! Mondjuk azt, hogy lefogysz, vagy azt, hogy nem eszel 7 óra után, vagy akár azt, hogy nyugodtan szónokolsz emberek előtt.



Képzelj el egy polcot, amin különleges üvegek sorakoznak! Mindegyikben valamilyen speciális ital van. Mindegyikre fel van tüntetve, hogy milyen problémára ad orvoslást.
Vedd le a polcról a neked megfelelő orvosságot, olvasd el az üveg címkéjét és mondd: " Amint megiszom ezt, létrejön a szükséges változás, a legboldogabb módon és minden érintett javára."

Most képzeletben idd meg az italt, az egész üveggel! Érezd a nyelveden, érezd a hatását és ízét, amint lenyeled.

Felhasználhatod ezt a technikát minden elképzelhető ügyben. Zsírégetésre, arra, hogy fotogénebb légy, hogy megszabadulj az allergiától. Mindenféle probléma megoldható ezzel a módszerrel.

Még egy fontos megjegyzés: az ital sosem fogy el. Minél többet fogyasztasz belőle, annál több áll rendelkezésedre.

4. A titkos látogató

Ezt a technikát az egyik agykontroll oktató lánya találta ki.

Rémálmai voltak és hangosan kiabált, amint felébredt. Amikor anyja belépett a szobába, a lány azonban mosolyogva ült az ágyon. Elmesélte, hogy rémálmai voltak, nagyon félt. Becsukta a szemét és elképzelte, hogy félelemmel teli agyát kiveszi fejéből és kicseréli egy boldog agyra.

Anyja visszaemlékezett erre az esetre, amikor egyszer nagyon szomorú volt. Képzeletben meghívta magához a Föld legboldogabb emberét. Mikor képzeletbeli laboratóriumának liftajtaja kinyílt, egy boldog kinézetű fickó állt ott. Behívta a laborba és elképzelte, hogy fejét felhúzza a sajátjára és már ettől sokkal jobban érezte magát.

Mire lehet ezt felhasználni?
Ha szeretnél valamit jobban érteni, akkor hívd meg azt a személyt, aki a világon a legtöbbet tudja az adott dologról és "vedd fel" a fejét!

Ha több ügyfelet szeretnél, akkor hívj meg valakit, aki vezető specialista az ügyfélszerzés területén és vedd fel az ő fejét!

Minden információhoz létezik a Földön egy zseni, aki segít. Hívd meg képzeletben és lépj helyükre, hogy az ő szemükkel lásd a dolgot!
Ugyanígy mindenféle hangulatnak, érzelemnek létezik egy mestere. Hívd meg és érezz úgy, ahogy ő!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails