Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

szerda, október 31

Mennyire konkrét?

Arina Nikitina üzenete

Megnéztem ma Eben Pagan szemináriumát a tanulási és oktatási technológiákról és abban mutatott egy nagyszerű technikát az életcél meghatározásra és célkitűzésre.

Megkérte a közönséget, hogy mindenki írja le legfontosabb célját.

Mindenki leírta.

Ezután azt mondta: "Fogadjunk, hogy céljaitok 99%-a rendkívül homályos és általános. Próbáljátok meg átírni, hogy konkrétabb legyen!"

Így mindenki ezt tette.

Ekkor megkérdezte:" Ki olyan bátor, hogy feljön ide és megosztja velünk célját?"


Néhányan felmentek és megosztották. A meglepő az volt a dologban, hogy mindenki azt HITTE, hogy célja konkrét. Amint azonban Eben kérdésekkel bombázta őket, kiderült, hogy tévedtek.

Egy Stephanie nevű hölgy volt először, aki felolvasta elképzelését: "Egy nagy palotában lakok..."

Eben közbevág: "Stopp! Mit jelent számodra az, hogy nagy? Mit jelent számodra pontosan a "palota"?

Szinte szóról szóra mindenre rákérdezett, hogy az mit jelent, hogy néz ki.

Végül a nagy palotának egy 10 hálószobás mediterrán stílusú házat határoztak meg 2 konyhával, ahol 100 emberre lehet főzni.

Stephanie folytatta: "Családom minden tagja szeretetet és egészséget sugároz ..."

Eben mosolygott: "És hogy néz ki a szeretet kisugárzása?"

Sok fontolgatás után Stephanie eldöntötte, a szeretet sugárzása úgy néz ki, hogy megölelik egymást és az egészség pedig úgy néz ki, hogy mosolyognak.

A következő Stephanie férje volt. Eben elvezette őt az "Érzelmileg könnyednek érzem magam"-tól az "Amikor színpadra állok, percenkénti szívverésem 70" célhoz.

Nagy különbség.

Érzed a különbséget a "nagy palota" és a "10 hálószobás mediterrán stílusú ház 2 konyhával, ahonnan 100 embert lehet vendégül látni" között?

Nagy palota bármi lehet. Néhány ember számára egy 3 szobás lakás, másoknak a Versailles Franciaországban.

Miért fontos annyira konkrétnak lenni, amennyire csak lehet?
Mert agyunk egy célszerző gép. Ha kitűzünk egy konkrét célt, elkezd dolgozni automatikusan az elérésén. Lehetőségeket keres és megoldásokat talál automata üzemmódban.

Mindez azonban csak akkor történik meg, ha a cél mérhető és könnyen vizualizálható.

Vizsgáld meg aktuális céljaidat!
Mennyire vagy konkrét?
Lehet még jobban pontosítani?
Ha igen, akkor láss hozzá!

Forrás: arinanikitina.com
Fotó: houseofimagine.com

hétfő, október 22

Ha úgy érzed, elakadtál

Dr. Robert Anthony üzenete

Ha életed bármely területén úgy érzed, elakadtál, akkor az valószínűleg azért van, mert nem tudsz megbocsátani. Talán nehezedre esik megbocsátani valakinek vagy éppen önmagadnak. Mindegy, hogy kiről van szó. Ha a múlt emlékeihez, történéseihez ragaszkodsz, megkötöd energiáidat és blokkolod bevonzó képességedet.


Évekkel ezelőtt én is sokat szenvedtem a megbocsátással, mert úgy gondoltam, ha megbocsátok valakinek, akkor az nem kapja meg a neki kijáró büntetést azért, amit velem tett. Amikor azonban megvizsgáltam ezt a hiedelmet, rájöttem, hogy az nem volt más, csupán egy hiedelem. Csupán egy feltevés és egy illúzió.

Megtanultam, hogy az Univerzum mindig egyensúlyra törekszik és ennek megfelelően bánik az adott személlyel vagy helyzettel, még akkor is, ha az esetleg azt jelenti, hogy slamasztikában hagyja őt . Az ő életük kimenetelének semmi köze az én életeméhez, hacsak nem kötöm magam hozzájuk.

Gondolj bele, ha a megbocsátást választod, az nem más, mint egy egó utazás. Amikor azt mondod "Megbocsátok neked", akkor valójában egyfajta hatalmad van felettük. Azzal, hogy kimondod "Megbocsátok.", elhatározod, hogy felszabadítod őket a neheztelésed alól. Ez nem megbocsátás, ez egy egó utazás.

Valójában nincs mit megbocsátani. Amit mi megbocsátásnak hívunk az egyszerűen elengedés. Hogy nem ítélünk el másokat vagy önmagunkat. Ha igazán tudatos vagy, észreveszed, hogy semmi "jó" vagy "rossz" nem történt. Lehet, hogy "jónak" vagy "rossznak" ítéled meg, de összességében tekintve ami megtörtént, az egyszerűen az, ami megtörtént. Vége. Elmúlt. Történelem.

Mivel azt hisszük, valami "rossz" történt, még mindig úgy gondolunk magunkra, mint áldozatra, hiába próbálunk megbocsátani. Így két ellentétes energia fogságában vergődünk. Az egyik az elítélés, hibáztatás, a másik a megbocsátás. Ezért szenvedünk a megbocsátással.

Azonban ha igazán tudatosak vagyunk, rájövünk, hogy semmi "rossz", "negatív" vagy "gonosz" nem történt. Valójában ami történt, az nem VELED történt, hanem ÉRTED. Azért történt, hogy segítsen a megvilágosodásban és növekedésben. Életleckéd egy része volt, hogy eljuttasson oda, ahol most vagy és lehetővé tegye számodra, hogy elengedd áldozat-históriádat.

Ha tehát életed bármely területén elakadtál, vess pillantást arra, kinek nem akarsz megbocsátani és engedd el! Vedd észre, hogy nincs mit megbocsátani. Egyszerűen engedd el és lépj tovább!

péntek, október 12

A bajt hozó angyal

Arina üzenete

Esős kora reggel.

A piros lámpánál fülsértő csikorgással megáll egy rozsdás öreg Ford.

Harmincas évei közepén járó férfi munkába tart. Zord arckifejezéssel.



Mögötte egy angyal ül és hevesen jegyzetel valamit egy sárga jegyzettömbe.

A férfi teljesen elmerült gondolataiban...

"Milyen sz...ros reggel... Már 10 perc késésben vagyok, a főnök ordítani fog velem a többiek előtt, mint mindig. Tudom, hogy utál enegem."

Az angyal felpillant egy másodpercre, majd leírja a listát:
- sz...ros reggel
- főnöke utálja
- ordítani fog mindenki előtt

" Miért van mindig ilyen förtelmes forgalom? Képtelenség időben beérni a munkába... Nem mintha akarnék. Értelmetlen, végeláthatatlan munka. És a fizetésem vicc..."

Az angyal nézelődik és tovább ír:
- borzalmas forgalom
- értelmetlen, végeláthatatlan munka
- vicc a fizetés

"Nem is csoda, ha egyedülálló vagyok. Hogy tudnék randevúzni, mikor a számlák kifizetése után alig marad pénzem? Minden lány az arcomba nevetne, ha elmondanám hol dolgozok..."

Az angyal csodálkozva csóválja fejét, de leírja:
- egyedülálló
- nem marad pénze
- kinevetik a lányok

A következő forgalmi lámpánál egy angyal száll ki az autóból. A sárga jegyzettömb lezárva. Az elején fényes kék betűkkel ráírva:
 "KÍVÁNSÁGLISTA"

Te mit kívántál ma? 

forrás: goal-setting-guide.com
fotó: 24gb.de

vasárnap, október 7

Nem baj az, ha van pénzed

Dr. Robert Anthony üzenete

Az élet azért van, hogy szolgáljon, nem azért, hogy akadályokat gördítsen az utadba.
Minden, amire vágysz, megjelenik vagy nem jelenik meg rezgésedtől függően. És néha egészen más jelenik meg, mint amit szeretnél - az élet ilyet is adhat neked. Te hívod be.
A lényeg, hogy jól érezd magad, bármi is történik. Úgy meséld el a történetet, amilyennek szeretnéd, hogy legyen.

Néha aggódunk, mert amit akarunk olyan nagy figyelmet igényel vagy olyan sok minden történik életünkben, hogy nehéz megtartani egy szilárd pozíciót. - De te meg tudod tartani. Csak mondogasd magadnak: "Én vagyok felelős. Én vagyok felelős életemért. Én vagyok azért felelős, ami jön. És sokkal fontosabb - én vagyok felelős azért, ahogyan érzem magam."


Ha pénzről van szó, akkor a legtöbb ember félelemből akar belőle többet (ami pedig elzárja az áramlását). Semmi baj nincs azzal, ha van pénzed, de a nagy hiba az, hogy azt a biztonságot kéred, ami mások ígéreteiből jön. A biztonságodnak tudatosságodból kell jönnie, abból, hogy tudod, hogyan működik a vonzás törvénye. Hogy tudod hogyan fókuszálj arra, amire vágysz és tudod hogy ez a fókusz mindig életre kelti azt, amire vágysz, beleértve a pénzt is.

Ne akarj olyan messzire előre nézni az úton! Ne követeld, hogy mások ígérete adja meg neked a biztonságot, amire szükséged van! Ez az, ami megkülönbözteti azt, aki kiáll egy hit mellett és bízik, attól, aki nem tud.

Sok bizonyíték van életedben arra, mely fókuszálásod erejét támogatja. Ne akard mindet egyszerre kitalálni! Csak érezz több megelégedettséget az iránt, amid már van és többet fogsz kapni!

Íme az egyik kedvenc megerősítésem. Használd mindig, ha úgy érzed, tudnod kell egy szituáció kimenetelét!
" Kitalálom menet közben. Nem kell tudnom, kitalálom menet közben."

Ezzel a megerősítéssel azt mondod magadnak, "Az univerzum engedékeny. A jó dolgokat már felsorakoztatta számomra. Minden jó eljön hozzám. A világon semmi okom nincs az aggodalomra. Amikor aggódok, az nem több, mint régi gondolatminták, melyeknek semmi közük a képességemhez, mellyel meg tudom teremteni, amire vágyok. Nincs semmi okom aggódni. Minden eljön hozzám a megfelelő időben, a megfelelő módon. Kitalálom menet közben. Nem kell tudnom, menet közben kitalálom."

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails