Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

szerda, március 27

Te hol keresed Eldorádót?

Arina Nikitina üzenete

A 16.-17. században Európában azt hitték, hogy valahol az Új Világban létezik egy gazdag hely, amit El Dorado-nak hívnak. A kincs utáni kutatás számtalan emberéletet követelt...

De a mesés gazdagság helyét nem találták meg.


Mint minden legendának, Eldorádó történetének is volt némi igazság alapja.

Amikor a spanyol felfedezők elérték Dél-Amerikát a 16. század elején, történeteket hallottak egy helyi törzsről az Andok hegységben, amit ma Kolumbiának hívnak. Amikor új törzsfőnököt választottak, bevezetése egy rituáléval kezdődött, melyet a Guatavita tónál tartottak. A ceremónia leírásai eltérőek, de abban megegyeznek, hogy az új főnök aranyporral volt bekenve és aranyat és drágaköveket dobtak a tóba, hogy a víz alatt élő istenség kedvére tegyenek.

A spanyolok ezt a bearanyozott törzsfőnököt El Doradonak nevezték el, "az aranyozottnak".

Az aranyozott ember ceremóniája a késő 15. században ért véget, amikor El Doradot és törzsét leigázta egy másik törzs. A spanyolok és más európaiak azonban olyan sok aranyat találtak az őslakosoknál a kontinens északi partjain, hogy azt gondolták, kell lennie egy gazdag helynek a kontinens belsejében.

A spanyolok nem találták meg El Doradot, de ráleltek a Guatavita tóra és 1545-ben megpróbálták lecsapolni. Annyira le tudták csökkenteni a vízszintet, hogy aranyak százaira bukkantak a tó sarkában. Azonban a mélyebb vízben feltételezett mesés kincset nem tudták elérni.

Mi is keressük a saját Eldorádónkat - a biztonság, boldogság, gazdagság és korlátlan bőség helyét. Sokan egész életüket a boldogság üldözésével töltik.

Azonban rossz helyeken keressük Eldorádónkat. A külvilágban kutatjuk a boldogságot, a fogyasztás világában, dolgokban, legújabb készülékekben. Az igazi boldogság be sem tette lábát ide.

Benned rejlik, az önzetlen adásra és feltétel nélküli szeretetre való képességedben. Az igazi boldogság a teljesség állapota, ahol minden részed összeillik, hogy egy egészet alkosson és nincs benned belső konfliktus.

Ha értelmet adsz életednek, jobban elkötelezed magad az iránt, amit csinálsz, adsz és teszel másokért, számon tartod áldásaidat és arra fókuszálsz mi a jó az adott helyzetben, akkor életed fokozatosan egyre boldogabbá válik.

Fotó

péntek, március 22

A Vonzás Törvényének egy kevésbé ismert alternatívája

Dr. Robert Anthony üzenete

A Vonzás Törvénye bevonzási modellnek van egy alternatívája, amiről nem sokat beszélnek. Az Elme Törvényei rendszernek nevezik.

Az Elme Törvényei rendszer azt mondja ki, hogy az elme belső működései és a mentális állapot az elsődleges mozgatórugója a bevonzásnak.

Íme 2 lecke az Elme Törvényeiből.


1. lecke: Az elme fókusz általi koncentrációja a bevonzás kiinduló pontja

Az Elme Törvénye azt állítja, hogy erős figyelem kell a bevonzáshoz. Ha elméd ide-oda csapong és nem tudsz hosszabb ideig koncentrálni, akkor figyelmed gyenge lesz, ami gátolja bevonzásod.

Hogy ezen változtass és többet tudj bevonzani, minden nappal fokoznod kell a koncentrálásod. Ez azt jelenti, hogy a jelenben élsz, csak releváns gondolataid vannak és nem engeded, hogy elméd helyről helyre vándoroljon.

Tanuld meg naponta egyre jobban növelni figyelmed és arasd le gyümölcsét!

2. lecke: A bevonzáshoz "A Zónában" kell lenned

Az Elme Törvénye kiemeli a "Zónába" jutás fontosságát. Ez az elme szupertudatos állapota, melyben a tudatalatti és a tudatos elme teljes egységben és harmóniában működik. Talán már voltál ebben az állapotban, amikor látszólag minden simán és gyorsan ment.

A bevonzáshoz meg kell tanulnod minél többször ebbe az állapotba kerülni. Ha nem tudsz bevonzani, akkor nagyon valószínű, hogy nem jutottál el elégszer a "Zónába".

Forrás (megj.: angol nyelvű, megvásárolható program)
Fotó

péntek, március 15

A Vonzás Törvénye leghatékonyabb tippjei

Andy Dooley üzenete

Elárulom neked a leghatásosabb bevonzási tippeket, amikre rájöttem. Amik megváltoztatták életem, klienseim életét és sokak életét.
Erről van szó:


Érzés első, bevonzás második.
Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy ha nem tudod megtalálni az érzést a vágyadhoz, akkor nem tudod bevonzani. Soha! Meditálhatsz, jógázhatsz... Ha nem találod meg előbb az érzést, soha nem tudsz bevonzani.

De van egy dolog. Tudom, hogy meg tudod találni az érzést. Egyszerű megtalálni. Nem kell a vágyad pontos érzését megtalálnod. Elég egy jó érzést találnod.

Tehát mondjuk azt, hogy be akarod vonzani a pénzt vagy egy különleges személyt. Ha elkezded átérezni a bőséget vagy azt, hogy szeretnek most, akkor ezáltal aktiválod magadban azt a rezgést, mely beengedi életedbe vágyadat. Ez valóban ennyire egyszerű. Ha nem tudod átérezni, nem lesz a tied.
Sokan ismerik a Vonzás Törvényét, de valójában az elégedetlenség törvényét alkalmazzák, mert hiányzik az érzés. Azt mondják, "add nekem ezt vagy azt, a társam, 10 kiló fogyást és akkor jól fogom érezni magam".
Nem! Most kell jól érezned magad és akkor tudod bevonzani a vágyadat. Ez a törvény. Ezt nem lehet megtörni. Ez a törvény fog megtörni vagy eltemetni téged.

De hogy találod meg azt az érzést?
Tudod, nagyon sok módja van. Vizualizálj vagy tegyél fel egy megfelelő zenét! Olyan sok technika van.
És akkor aktiválod az érzést.

Másik nagyszerű mód, ha leírjuk a dolgokat. Írd le a történetét annak, hogyan vonzottad be vágyadat! Amikor olvasod, azzal aktiválod magadban ezt az érzést.

Másik nagyszerű módja az érzés megtalálásának, ha nem erőltetjük és tudjuk, hogy amit kérünk az megadatik.

Tehát meditálj most, lazítsd el magad és ne gondolkozz, csak engedd, hogy megjelenjen életedben!
Amikor meditálsz, emeled a rezgésszintedet és ha megfelel vágyadnak, akkor meg tud valósulni.

Andy Dooley Vonzás Törvénye szakértő és coach.
Forrás

péntek, március 8

A Vonzás Törvénye - 4 alapelv

Cyndi Krupp üzenete

Szeretnél megtanulni egy egyszerű eszközt, ami képes gyorsan emelni rezgésszintedet, és felhasználható a nagyobb kreativitás ajtainak megnyitására, egészséged javítására, boldogságod, bőséged fokozására?



Életünket az általunk feltett kérdések formálják. Ha megtanulsz önmagadnak amit én úgy hívok, "nemes kérdéseket" feltenni, akkor villámgyorsan elkezded álmaid életét tervezni.

Például néhány nemes kérdés lehet:

"Hogyan tehetném nagyszerűvé ezt a napot?"

"Milyen lépéseket tudok megtenni, hogy még több örömöt vigyek ebbe a pillanatba?"

"Hogyan használhatom ezt a lehetőséget arra, hogy még többet fedezzek fel önmagamból?"

"Milyen ötleteket rejtegetek magamban, amik ha egyszer kiderülnek, még több boldogságot hoznak nekem?"

"Milyen csodák jönnek ma életembe?"

"Kinek az életét tudom jobbá tenni?"

Ha tanulmányoztad a Vonzás Törvénye elveit, akkor megtanultad, hogy összeköttetésben vagy a magasabb egyetemes forrással, mely szeret bennünket és amint utasítjuk (tiszta fókusszal, szándékkal és magas rezgéssel) úgy fogunk kapni.

És mégis, olyan sokan kialakítják víziójukat, mondogatják megerősítéseiket, és csodálkoznak, miért nem fordulnak a dolgok jóra.

Ha tudnád, hogy minden feltett kérdésed megválaszoltatik, nem lennél sokkal óvatosabb, hogy mit kérdezel? És nem szánnál több időt a kérdezésre?

Néhány egyszerű szabályt követve elkezdheted használni a nemes kérdések technikáját, hogy olyan módon javíts életeden, amit eddig el sem tudtál képzelni.

1. szabály

Csak olyan kérdést tegyél fel, mely válaszokat foglal magába, amik segítenek eljutni oda, ahova szeretnél! Sose kérdezz azért, hogy megértsd miért buktál el vagy akadtál el!

Emlékezz rá, hogy mindig kapsz választ a feltett kérdésre! Valóban tudni akarod, miért jutott zsákutcába az életed, vagy inkább azt szeretnéd tudni, milyen lépéseket kell tenned a nagyobb szabadság irányába?

Meg akarod érteni miért szenvedsz, vagy inkább azt szeretnéd megtanulni milyen lépéseket kell tenned, hogy több ünnepet és boldogságot hozz életedbe?
Tegyél fel olyan kérdéseket, melyekre adott válaszok a vágyott élet irányába visznek!

Pl.

"Milyen lépéseket tudok megtenni, melyek nagyobb bőséget hoznak életembe?"

"Ki fog ma megjelenni életemben, aki ellát engem a szükséges eszközökkel?"

2. szabály

Mindig jelezd kérdésedben, hogy már sikeres vagy és még több sikert keresel. Pl.:

"Hogy tudok még több szépséget megosztani a világgal?"

"Milyen további lépéseket tudok megtenni, hogy még több rejtett zsenialitásomhoz férjek hozzá?"

Ezzel a szabállyal aktiváljuk a "tégy úgy mintha" erőt és arra is emlékeztetünk, hogy mégha nem is vagy ott, ahova el szeretnél jutni, már úton vagy és egy bizonyos fokú sikert élvezel.

Ha van internet hozzáférésed és ennivalód, akkor bőségben élsz. Ha lélegzel, mozogsz és kapcsolataid vannak, akkor jókora egészségnek örvendhetsz.
Amikor olyan kérdéseket teszel fel, melyek siker elismerését tartalmazzák, azáltal automatikusan a hála állapotába kerülsz, ami már önmagában is emeli rezgésszintedet.

3. szabály

Tetteket is foglalj bele kérdéseidbe! Pl.:

"Milyen módokon tudok megnyílni a több támogatás befogadására a körülvevő világból?"

"Milyen módokon tehetnék még nagyobb szolgálatot?"

Álmaink életének bevonzásához cselekednünk is kell. Keresd a megteendő lépéseket és keresd a módokat, melyek által megnyílsz a több befogadására! Ne feledd, a tettek nem jelentik azt, hogy nem érzed jól magad. Tedd a dolgod és minden nap izgatottan ébredve várd, hogy mit hoz a nap!

4. szabály

Ne próbáld tudatosan megválaszolni a kérdéseket! Maradj nyitott, hogy megkaphasd a választ bármilyen formában is érkezik!

Ne feledd, minden feltett kérdés megválaszolódik és nem a te dolgod tudatosan előállni egy válasszal! A te feladatod egyszerűen megfogalmazni a kérdéseket, feltenni őket és készen állni a válasz befogadására bármilyen módon is valósul meg.

Néha a fejedben bukkan fel a válasz, néha egy beszélgetés folytán az előtted álló emberrel a zöldségesnél. Néha olyan csendesen lopakodik be, hogy csak utólag veszed észre, hogy a kérdésre már megkaptad a választ.

Csak emlékezz rá, minden kérdés megválaszolódik és ha azt hiszed, nem kaptál választ, akkor az azért van, mert nem figyeltél. Ez nem baj - csak kérdezd tovább a kérdéseket, légy nyitott a válaszra és mindig élvezd a folyamatot!

Fotó: forrás

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails